Biográfia

Bár a gondolat már 2013-ban megvolt, az akkori próbálkozást csak két évvel később koronázta siker. A Mohikán zenekar 2015 elején alakult meg úgy, hogy a zenekar egyes tagjai ismerték ugyan egymást innen-onnan, de valójában mindannyian együtt még nem találkoztak, amikor az első közös daluk már nyilvánosságra került.

Timár Krisztián és Nagy Tibor István, akik Miskolcról már jól ismerték egymást, kezdett hozzá az első dalok hangszereléséhez, majd csatlakozott hozzájuk Sivák Zsolt, aki Tóth Zoltán, a Republic zenekar egykori dalszerző gitárosa, énekese ajánlására vette fel a kapcsolatot az alakuló zenekarral. Földes Máté és Tibor, már az ezt megelőző évben Mohikán néven adtak elő egy saját dalt a publikum előtt, egy zongora kísérettel. Dobrai Attila, basszusgitáros az első próbálkozásnál már jelen volt, és együtt egyeztek meg Tiborral a zenekar nevében. Nagy Gergő, Sivák Zsolt gitáros gyermekkori barátjaként és régi zenésztársaként került a dobok mögé.

A magyar beat-rock hagyományokat alapul véve kezdtek el zenélni és a megalakulásukat követően, szinte azonnal színpadra is álltak, majd nem egészen egy évvel a zenekar fennállását követően megjelent első lemezük, Hova száll a pipából a füst címmel.

F